Ervaringen

Ben je benieuwd naar ervaringen van andere mensen? Lees ze hier:

“De Bibliotheek is volop in beweging. Met innovatieve concepten en producten willen wij zo goed
mogelijk aansluiten bij de (veranderende) behoefte van je klanten en daarmee de positie in de
samenleving versterken. Een voorbeeld hiervan zijn de nieuwe abonnementen die wij sinds januari
2018 aanbieden. De beweging van de organisatie zet de medewerkers ook in beweging. Dit vraagt
om ander gedrag en vaardigheden. Dit is best spannend voor veel medewerkers want het DNA van
de bibliothecaris is anders dan dat van de verkoper.

Jan Simon was de uitgelezen trainer om hierbij te helpen. Hij heeft een verkooptraining gegeven
aan de groep en individuele coaching aan de medewerkers verzorgd. Door zijn rustige, respectvolle
doch duidelijke voorkomen en uitleg was de acceptatie groot. Hij liet de medewerkers in hun
waarde en ging uit van kwaliteiten. Medewerkers voelden zich op hun gemak en vrij om te oefenen
en te experimenteren. Nog steeds komen regelmatig in gesprekken de onderwerpen uit de coaching
naar voren. Fijn voor mij als manager om verder mee aan de slag te gaan. Daarnaast zijn de
verkoopresultaten omhoog gegaan en heeft iedereen er plezier in. Samen met Jan Simon hebben we
een maatwerkprogramma gemaakt wat van de uitnodiging tot de evaluatie perfect door hem is
voorbereid. Ik kan hem van harte aanbevelen.”

“Na jarenlang met een vertrouwde partij te hebben gewerkt waren wij toe aan iets anders. De
uitdaging was om voor een groep van bijna 40 nieuwe leden van de medezeggenschap een
starterstraining te organiseren. Via ons netwerk kwamen we uit bij Jan Simon die we hebben
uitgenodigd voor een intake gesprek. Jan Simon bleek zich verrassend snel te kunnen verplaatsen in
onze organisatie, de opleidingsvraag en de mensen met wie we te maken hebben. Ook begreep hij
heel goed wat we vooral niet wilden.
Hij is energiek, creatief en vernieuwend. Van de ontwerpsessie, voorafgaand aan de training,
werden wij zelf al heel enthousiast. De interactieve aanpak bij de voorbereiding werkt heel goed
om helder te krijgen wat je in een programma opgenomen wilt hebben. Tijdens de uiteindelijke
training was Jan Simon goed voorbereid, zorgvuldig en speelde goed in op de dynamiek van de
groep. Waar nodig werd het programma bijgesteld en met aandacht voor zowel de groep als
geheel als ieder individu hebben wij alleen maar positieve feedback gekregen over deze training.
Een aanrader dus!”

“Aanleiding voor de gesprekken met Jan Simon was dat ik een volgende stap wilde zetten in mijn
loopbaan. Ik was daar zelf al een tijdje mee bezig, het leek te blijven hangen. De gesprekken
zorgden voor vooruitgang en maakten de gewenste verandering eigenlijk heel vanzelfsprekend.
Met een paar stappen, zorgvuldige maar wel stevig, is de inhoud van mijn werk veranderd en ook
mijn houding. Het resultaat is dat ik het gevoel heb beter tot mijn recht te komen en regelmatig ook
het verschil kan maken. Dat is toch wel heel fundamenteel en geeft een goed gevoel!”

Jan Simon is een uniek “mensen mens”. Tijdens de workshops voor mijn organisatie wist hij steeds door zijn aanpak en openheid de deelnemers als persoon te raken. Door elkaar als mens te beschouwen en niet als opdrachtgever of opdrachtnemer zaten we niet meer als ‘professionals’ in een training, maar als mensen die samen iets willen bereiken. “Gewoon” mensen met hun emoties, gevoelens, behoeften, twijfels en angsten,

Het gevolg was dat de deelnemers elkaar veel beter begrepen en als contractpartners gezamenlijk naar oplossingen van dilemma’s zochten. Het unieke van Jan Simon is dat hij deze sfeer op een heel ongedwongen en natuurlijke manier weet te creëren, simpel om wie Jan Simon is.

Ik wil Jan Simon dan ook hartelijk aanbevelen voor trainingen waar samenwerking centraal staat.

Omdat ik, voor mijn gevoel, steeds minder grip had op mijn situatie en daar hinder van ondervond op mijn werk en privé, adviseerde mijn teamleider om met een coach te praten. Zodoende kwam ik bij Jan Simon Brouwer terecht. Van te voren was een duidelijk traject afgesproken, een aantal gesprekken met opdrachten en een afsluitend gesprek met mijn teamleider.

In de gesprekken die we voerden haalde Jan Simon steeds de essentie eruit, hij liet mij zien wat ik eigenlijk deed. Liet structuren zien in wat ik doe. Veel dingen werden helder. Als je er zelf midden in zit, heb je het overzicht niet. Maar door de spiegel die hij me voor hield zag ik in wat ik deed en kon ik zelf bedenken hoe het anders moet.

 Jan Simon gaf handreikingen hoe je zaken anders zou kunnen benaderen. Maar het belangrijkste was toch dat ik inzicht kreeg in hoe ik reageer op zaken, en dat ik me bewust werd dat ik zaken ook anders op kan lossen dan hoe ik dat nu steeds deed.

 Ik ben een stuk rustiger geworden, heb meer overzicht en hoef niet meer alles (alleen) op te lossen.

Via mijn werk kreeg ik een coaching traject aangeboden. Het doel voor mijzelf was om erachter te komen wil “ik” nu echt, welke stappen wil ik gaan zetten in mijn carrière en waar ligt mijn authenticiteit. Vanaf het eerste intakegesprek had ik meteen een bijzondere klik met Jan Simon. Hij is ontzettend doortastend en wist meteen door mij heen te prikken, door het stellen van de juiste vragen en oprecht te luisteren.

De oefeningen die ik in de sessies moest uitwerken waren confronterend, maar hebben mij prachtige inzichten gegeven. Ik ben de confrontatie met mijzelf aangegaan, hierin ben ik mijzelf enorm tegengekomen. Het heeft mij o.a. opgeleverd dat ik milder voor mijzelf mag zijn en dat ik best eens buiten de lijntjes mag kleuren; het hoeft niet perfect. Zet (kleine) stappen vooruit zonder daarbij de lat heel hoog te leggen!

Deze sessies zijn absoluut van positieve invloed geweest op mijn persoonlijke ontwikkeling! Ik ga vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet met de handvatten die tijdens dit coachtraject aangereikt heb gekregen.

Ik heb Jan Simon gevraagd mij te helpen bij een ontwikkelopgave die we als team hadden. Na een kort, maar prettig intakegesprek, was ik onder de indruk hoe Jan Simon ons door de dag heeft geleid.

 Ik heb Jan Simon de vrije hand gegeven om de inhoud van de dag te in te vullen met onze ontwikkelvraag omdat ik zelf onderdeel wilde uitmaken van de trainingsdag. De behandelde onderwerpen waren allemaal raak. In de discussie die bij sommige onderwerpen ontstond  liet Jan Simon ruimte waar ruimte gewenst was en hij vroeg door om tot de kern te komen als dat nodig was.

De kracht van Jan Simon is dat hij een veilige omgeving creëert waardoor iedereen zich vrij voelt om alles te zeggen wat nodig was, waardoor we mooie stappen in onze ontwikkeling hebben kunnen zetten. Als ik Jan Simon mag samenvatten in een aantal woorden dan zouden dit de volgende zijn: verbinder, betrokken, empathisch en iemand met humor. Voor ons was het zeer geslaagd.

Jan Simon heeft de gave bij iedereen direct het vertrouwen te winnen en op een doortastende wijze mensen mee te nemen in het proces. Niet zweverig of vaag, maar met een down to earth aanpak. Op zijn tijd prikkelend en confronterend, maar zeker ook verbindend en gevoelig.

Voor de Rotary Noordwijk Duin- en Bollenstreek heeft Jan Simon ons geholpen de gezamenlijke identiteit scherp te krijgen. Verder heeft hij op een spelende manier helder gekregen wat ieders kwaliteiten zijn en hoe we dat voor de club op een juiste manier kunnen inzetten. Hij was zo een waardevolle toevoeging!

Voor een coaching- en teambuilding-traject ben ik in contact gekomen met Jan Simon. Zijn open en toegankelijke houding viel snel op.Je kunt gemakkelijk met hem praten en hij geeft je het gevoel dat je alles mag zeggen. Hij luistert aandachtig en is begripvol voor alle situaties.Door zijn interesse en betrokkenheid, werkt hij samen met de groep aan de teambuilding, terwijl hij de groep ook goed observeert.

De teambuilding was voor mij een waardevol traject, waarbij Jan Simon me duidelijk maakte, dat je collega’s soms anders naar dingen kunnen kijken dan je van ze verwacht!De kracht van zijn handelen als coach ligt in het op een andere, positieve manier vertalen van jouw minder prettige situatie waarbij hij nuttige handreikingen doet.

Jan Simon is een geïnspireerd en gepassioneerd trainer en begeleider. Communicatie is zijn eerste natuur. Hij geeft op originele en creatieve wijze vorm aan de methodiek van de trainingssessie en weet daarbij de methodiek  verrassend goed aan te laten sluiten bij het inhoudelijk programma.

Jan Simon heeft een enthousiasmerende stijl van werken en een open menselijke benadering. Hij is resultaatgericht, processen zijn geen doel op zich, maar moeten leiden tot een kwaliteitsimpuls voor de deelnemers.

Jan Simon is authentiek, intelligent en kan goed zelfrelativeren. Hij past bij je of niet. En dat maakt het ook zo ontzettend prettig om met hem te werken. Hij is als geen ander in staat om mensen aan het woord te laten. Hij luistert intensief en geeft deelnemers hun ruimte om tot (gedeelde) conclusies te komen. Hij is oprecht nieuwsgiering naar overtuigingen en oplossingen van mensen.

Vanuit die houding weet hij mensen te raken en te activeren. Hiermee heeft een goede bijdrage geleverd aan het strategie traject “de toekomst van de natuur’ bij onze organisatie. Hij heeft daarin als workshopleider gestuurd op vernieuwende beelden van natuurbeheer. Hij is een prettige sparringpartner en weet de vinger op de zere plek te leggen, maar inclusief een haalbare en acceptabele oplossing.

Jan Simon heeft een open, vriendelijke en serieuze stijl met een rustige en natuurlijke uitstraling. Geen blablabla, maar een nuchtere en concrete aanpak. Een bescheiden opstelling en toch erg aanwezig in positieve zin.

De workshop leverde verrassende discussies op en heeft zorgen en onrust weggenomen. Ik zou hem aanbevelen voor teams die op zoek zijn naar teamgeest en saamhorigheid. 

Jan Simon begeleide ons tijdens een ‘storytelling sessie’. Toen we met allerlei kaartjes en foto’s verhalen moesten vertellen dacht ik ‘dit wordt weer zo’n sessie….’ Niets bleek minder waar. Hij wist compact en to-the-point uit te leggen wat we gingen doen en wat het doel was. Voldoende om ons aan het werk te zetten.

Door de goede opbouw waren we snel op weg, hij bewaakte de rode draad. Hij verraste ons gedurende de ochtend met munitie die hij achter de hand had gehouden. Met groot gemak zocht Jan Simon de grenzen van de groep en duwde ons daar soms zachtjes overheen.

Met zijn innemende lach en groot analytisch vermogen bleef iedereen zich steeds veilig voelen. We voelden ons vrij om tegen elkaar te zeggen wat we wilden. Een heel goed begin van een zeer productieve dag! 

“De Bibliotheek is volop in beweging. Met innovatieve concepten en producten willen wij zo goed mogelijk aansluiten bij de (veranderende) behoefte van je klanten en daarmee de positie in de samenleving versterken. Een voorbeeld hiervan zijn de nieuwe abonnementen die wij sinds januari 2018 aanbieden. De beweging van de organisatie zet de medewerkers ook in beweging. Dit vraagt om ander gedrag en vaardigheden. Dit is best spannend voor veel medewerkers want het DNA van de bibliothecaris is anders dan dat van de verkoper.

Jan Simon was de uitgelezen trainer om hierbij te helpen. Hij heeft een verkooptraining gegeven aan de groep en individuele coaching aan de medewerkers verzorgd. Door zijn rustige, respectvolle doch duidelijke voorkomen en uitleg was de acceptatie groot. Hij liet de medewerkers in hun waarde en ging uit van kwaliteiten. Medewerkers voelden zich op hun gemak en vrij om te oefenen en te experimenteren. Nog steeds komen regelmatig in gesprekken de onderwerpen uit de coaching naar voren. Fijn voor mij als manager om verder mee aan de slag te gaan. Daarnaast zijn de verkoopresultaten omhoog gegaan en heeft iedereen er plezier in. Samen met Jan Simon hebben we een maatwerkprogramma gemaakt wat van de uitnodiging tot de evaluatie perfect door hem is voorbereid. Ik kan hem van harte aanbevelen.”

“Na jarenlang met een vertrouwde partij te hebben gewerkt waren wij toe aan iets anders. De uitdaging was om voor een groep van bijna 40 nieuwe leden van de medezeggenschap een starterstraining te organiseren. Via ons netwerk kwamen we uit bij Jan Simon die we hebben uitgenodigd voor een intake gesprek. Jan Simon bleek zich verrassend snel te kunnen verplaatsen in onze organisatie, de opleidingsvraag en de mensen met wie we te maken hebben. Ook begreep hij heel goed wat we vooral niet wilden.
Hij is energiek, creatief en vernieuwend. Van de ontwerpsessie, voorafgaand aan de training, werden wij zelf al heel enthousiast. De interactieve aanpak bij de voorbereiding werkt heel goed om helder te krijgen wat je in een programma opgenomen wilt hebben. Tijdens de uiteindelijke training was Jan Simon goed voorbereid, zorgvuldig en speelde goed in op de dynamiek van de groep. Waar nodig werd het programma bijgesteld en met aandacht voor zowel de groep als geheel als ieder individu hebben wij alleen maar positieve feedback gekregen over deze training.

Een aanrader dus!”

“Aanleiding voor de gesprekken met Jan Simon was dat ik een volgende stap wilde zetten in mijn loopbaan. Ik was daar zelf al een tijdje mee bezig, het leek te blijven hangen. De gesprekken zorgden voor vooruitgang en maakten de gewenste verandering eigenlijk heel vanzelfsprekend. Met een paar stappen, zorgvuldige maar wel stevig, is de inhoud van mijn werk veranderd en ook mijn houding. Het resultaat is dat ik het gevoel heb beter tot mijn recht te komen en regelmatig ook het verschil kan maken. Dat is toch wel heel fundamenteel en geeft een goed gevoel!”

Jan Simon is een uniek “mensen mens”. Tijdens de workshops voor mijn organisatie wist hij steeds door zijn aanpak en openheid de deelnemers als persoon te raken. Door elkaar als mens te beschouwen en niet als opdrachtgever of opdrachtnemer zaten we niet meer als ‘professionals’ in een training, maar als mensen die samen iets willen bereiken. “Gewoon” mensen met hun emoties, gevoelens, behoeften, twijfels en angsten,

Het gevolg was dat de deelnemers elkaar veel beter begrepen en als contractpartners gezamenlijk naar oplossingen van dilemma’s zochten. Het unieke van Jan Simon is dat hij deze sfeer op een heel ongedwongen en natuurlijke manier weet te creëren, simpel om wie Jan Simon is.

Ik wil Jan Simon dan ook hartelijk aanbevelen voor trainingen waar samenwerking centraal staat.

Omdat ik, voor mijn gevoel, steeds minder grip had op mijn situatie en daar hinder van ondervond op mijn werk en privé, adviseerde mijn teamleider om met een coach te praten. Zodoende kwam ik bij Jan Simon Brouwer terecht. Van te voren was een duidelijk traject afgesproken, een aantal gesprekken met opdrachten en een afsluitend gesprek met mijn teamleider.

In de gesprekken die we voerden haalde Jan Simon steeds de essentie eruit, hij liet mij zien wat ik eigenlijk deed. Liet structuren zien in wat ik doe. Veel dingen werden helder. Als je er zelf midden in zit, heb je het overzicht niet. Maar door de spiegel die hij me voor hield zag ik in wat ik deed en kon ik zelf bedenken hoe het anders moet.

 Jan Simon gaf handreikingen hoe je zaken anders zou kunnen benaderen. Maar het belangrijkste was toch dat ik inzicht kreeg in hoe ik reageer op zaken, en dat ik me bewust werd dat ik zaken ook anders op kan lossen dan hoe ik dat nu steeds deed.

 Ik ben een stuk rustiger geworden, heb meer overzicht en hoef niet meer alles (alleen) op te lossen.

Via mijn werk kreeg ik een coaching traject aangeboden. Het doel voor mijzelf was om erachter te komen wil “ik” nu echt, welke stappen wil ik gaan zetten in mijn carrière en waar ligt mijn authenticiteit. Vanaf het eerste intakegesprek had ik meteen een bijzondere klik met Jan Simon. Hij is ontzettend doortastend en wist meteen door mij heen te prikken, door het stellen van de juiste vragen en oprecht te luisteren.

De oefeningen die ik in de sessies moest uitwerken waren confronterend, maar hebben mij prachtige inzichten gegeven. Ik ben de confrontatie met mijzelf aangegaan, hierin ben ik mijzelf enorm tegengekomen. Het heeft mij o.a. opgeleverd dat ik milder voor mijzelf mag zijn en dat ik best eens buiten de lijntjes mag kleuren; het hoeft niet perfect. Zet (kleine) stappen vooruit zonder daarbij de lat heel hoog te leggen!

Deze sessies zijn absoluut van positieve invloed geweest op mijn persoonlijke ontwikkeling! Ik ga vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet met de handvatten die tijdens dit coachtraject aangereikt heb gekregen.

Ik heb Jan Simon gevraagd mij te helpen bij een ontwikkelopgave die we als team hadden. Na een kort, maar prettig intakegesprek, was ik onder de indruk hoe Jan Simon ons door de dag heeft geleid.

 Ik heb Jan Simon de vrije hand gegeven om de inhoud van de dag te in te vullen met onze ontwikkelvraag omdat ik zelf onderdeel wilde uitmaken van de trainingsdag. De behandelde onderwerpen waren allemaal raak. In de discussie die bij sommige onderwerpen ontstond  liet Jan Simon ruimte waar ruimte gewenst was en hij vroeg door om tot de kern te komen als dat nodig was.

De kracht van Jan Simon is dat hij een veilige omgeving creëert waardoor iedereen zich vrij voelt om alles te zeggen wat nodig was, waardoor we mooie stappen in onze ontwikkeling hebben kunnen zetten. Als ik Jan Simon mag samenvatten in een aantal woorden dan zouden dit de volgende zijn: verbinder, betrokken, empathisch en iemand met humor. Voor ons was het zeer geslaagd.

Jan Simon heeft de gave bij iedereen direct het vertrouwen te winnen en op een doortastende wijze mensen mee te nemen in het proces. Niet zweverig of vaag, maar met een down to earth aanpak. Op zijn tijd prikkelend en confronterend, maar zeker ook verbindend en gevoelig.

Voor de Rotary Noordwijk Duin- en Bollenstreek heeft Jan Simon ons geholpen de gezamenlijke identiteit scherp te krijgen. Verder heeft hij op een spelende manier helder gekregen wat ieders kwaliteiten zijn en hoe we dat voor de club op een juiste manier kunnen inzetten. Hij was zo een waardevolle toevoeging!

Voor een coaching- en teambuilding-traject ben ik in contact gekomen met Jan Simon. Zijn open en toegankelijke houding viel snel op.Je kunt gemakkelijk met hem praten en hij geeft je het gevoel dat je alles mag zeggen. Hij luistert aandachtig en is begripvol voor alle situaties.Door zijn interesse en betrokkenheid, werkt hij samen met de groep aan de teambuilding, terwijl hij de groep ook goed observeert.

De teambuilding was voor mij een waardevol traject, waarbij Jan Simon me duidelijk maakte, dat je collega’s soms anders naar dingen kunnen kijken dan je van ze verwacht!De kracht van zijn handelen als coach ligt in het op een andere, positieve manier vertalen van jouw minder prettige situatie waarbij hij nuttige handreikingen doet.

Jan Simon is een geïnspireerd en gepassioneerd trainer en begeleider. Communicatie is zijn eerste natuur. Hij geeft op originele en creatieve wijze vorm aan de methodiek van de trainingssessie en weet daarbij de methodiek  verrassend goed aan te laten sluiten bij het inhoudelijk programma.

Jan Simon heeft een enthousiasmerende stijl van werken en een open menselijke benadering. Hij is resultaatgericht, processen zijn geen doel op zich, maar moeten leiden tot een kwaliteitsimpuls voor de deelnemers.

Jan Simon is authentiek, intelligent en kan goed zelfrelativeren. Hij past bij je of niet. En dat maakt het ook zo ontzettend prettig om met hem te werken. Hij is als geen ander in staat om mensen aan het woord te laten. Hij luistert intensief en geeft deelnemers hun ruimte om tot (gedeelde) conclusies te komen. Hij is oprecht nieuwsgiering naar overtuigingen en oplossingen van mensen.

Vanuit die houding weet hij mensen te raken en te activeren. Hiermee heeft een goede bijdrage geleverd aan het strategie traject “de toekomst van de natuur’ bij onze organisatie. Hij heeft daarin als workshopleider gestuurd op vernieuwende beelden van natuurbeheer. Hij is een prettige sparringpartner en weet de vinger op de zere plek te leggen, maar inclusief een haalbare en acceptabele oplossing.

Jan Simon heeft een open, vriendelijke en serieuze stijl met een rustige en natuurlijke uitstraling. Geen blablabla, maar een nuchtere en concrete aanpak. Een bescheiden opstelling en toch erg aanwezig in positieve zin.

De workshop leverde verrassende discussies op en heeft zorgen en onrust weggenomen. Ik zou hem aanbevelen voor teams die op zoek zijn naar teamgeest en saamhorigheid. 

Jan Simon begeleide ons tijdens een ‘storytelling sessie’. Toen we met allerlei kaartjes en foto’s verhalen moesten vertellen dacht ik ‘dit wordt weer zo’n sessie….’ Niets bleek minder waar. Hij wist compact en to-the-point uit te leggen wat we gingen doen en wat het doel was. Voldoende om ons aan het werk te zetten.

Door de goede opbouw waren we snel op weg, hij bewaakte de rode draad. Hij verraste ons gedurende de ochtend met munitie die hij achter de hand had gehouden. Met groot gemak zocht Jan Simon de grenzen van de groep en duwde ons daar soms zachtjes overheen.

Met zijn innemende lach en groot analytisch vermogen bleef iedereen zich steeds veilig voelen. We voelden ons vrij om tegen elkaar te zeggen wat we wilden. Een heel goed begin van een zeer productieve dag!